achtergrond
.HomE
.DeSigNer
.ColLeCTiE
.ShoP
.ProjECteN
.ContAcT
De DeSigNerWie ben je?
Ik ben Hanneke kARThaus, grafisch ontwerper en zzp-er bij HAKA-ontwerp.

Waar woon je?
Sinds een paar jaar woon ik weer in Nijmegen met mijn man en zoon. Heerlijk die levendigheid van de stad en toch ook dicht bij de bossen van Berg en Dal, waar ik vaak met onze hond ga wandelen.

Hoe werk je?
Ik ben een echte Apple-fan en zit vele uren achter mijn MacBook of iPad. Regelmatig maak ik foto's of tekeningen die ik verwerk in de ontwerpen.

Waar word je door geïnspireerd?
Ik word door veel dingen, zoniet alles :) geïnspireerd. Soms ben ik bijvoorbeeld een film aan het kijken en zet deze even stil om in te zoomen op een leuk patroontje.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik besteed graag veel tijd aan mijn gezin. Daarnaast houd ik van fotograferen, tekenen, wandelen, op vakantie gaan naar verre landen en tijd met mijn familie en vrienden doorbrengen.

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik ben in 1994 afgestudeerd als ontwikkelingspsychologe en besloot daarna te gaan doen wat ik altijd al had willen doen: naar de kunstacademie. Ik heb de deeltijdstudie vrije kunst gevolgd op de kunstacademie te Arnhem (nu artEZ). Na een aantal omzwervingen ben ik in 2003 voor mezelf begonnen als grafisch ontwerper.